Dec.17

Gmail afbeeldingen tonen of niet?

Gmail laat sinds vandaag, met een paar uitzonderingen, standaard alle afbeeldingen in een e-mail WEL zien. Voorheen was dat niet het geval. Hoe veilig is dat? We hebben er even kort naar gekeken.

Gmail

Voorheen liet Google binnen Gmail alleen afbeeldingen zien als daar actief toestemming door de gebruiker voor werd gegeven. Dit beleid is sinds vandaag aangepast. Zie quote.

Hoe Gmail ervoor zorgt dat afbeeldingen veilig zijn
Sommige afzenders proberen externe links in afbeeldingen te gebruiken voor schadelijke doeleinden, maar Gmail onderneemt actie om ervoor te zorgen dat afbeeldingen veilig worden geladen. Gmail geeft alle afbeeldingen weer via de afbeeldingsproxyservers van Google en transcodeert afbeeldingen voordat ze in uw Postvak IN arriveren om u op de volgende manieren te beschermen:
  • Afzenders kunnen het laden van afbeeldingen niet gebruiken om informatie zoals uw IP-adres of locatie te verkrijgen.
  • Afzenders kunnen geen cookies instellen of lezen in uw browser.
  • Gmail controleert uw afbeeldingen op bekende virussen en malware.
In sommige gevallen weten afzenders door unieke afbeeldingslinks of een persoon een bericht heeft geopend. Zoals altijd scant Gmail elk bericht op verdachte inhoud. Als Gmail een afzender of bericht potentieel verdacht vindt, worden geen afbeeldingen weergegeven en wordt u gevraagd of u de afbeeldingen wilt weergeven.

 

In een van de laatste zinnen zeggen zij het volgende: “In sommige gevallen weten afzenders door unieke afbeeldingslinks of een persoon een bericht heeft geopend.” En dat is voor de meeste e-mailprogramma’s 1 van de hoofdredenen om deze afbeeldingen niet standaard te laten zien. In het CT-magazine (Computer Techniek) van 01/02 2014 staat een interessant artikel over dit onderwerp.

Conclusie

Ik raadt iedereen aan afbeeldingen standaard uit te zetten. Vooral Facebook, Linked-in, Twitter, maar ook de nieuwsbrief van de computershop op de hoek verzamelen op deze manier interessante informatie over jouw doen en laten.

Afbeeldingen uitzetten, maar hoe?

Klik rechtsboven op het tandwiel.

  1. Selecteer Instellingen.
  2. Scrol naar het gedeelte Afbeeldingen (blijf op het tabblad ‘Algemeen’).
  3. Selecteer Vragen voor weergeven.
  4. Klik onder aan de pagina op Wijzigingen opslaan.
Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment