Nov.13

Crypto voor iedereen

enigma

Dat beveiliging steeds belangrijker wordt in de huidige samenleving is bij de meeste mensen wel doorgedrongen.  Het versleutelen van gegevens zodat alleen bepaalde mensen de gegevens kunnen lezen of de digitale handtekening, de controle van de afzender. Cryptografie is het sleutelwoord, maar hoe werkt het?

Ik kreeg onlangs een tip van een collega, een tool die het mogelijk maakt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het fenomeen cryptografie …En nog gratis ook.

http://www.cryptool.org/en/ct2-download-en

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment