Nov.12

112-NU voor iOS

112-NU iPad 4Sirene? Weet wat er aan de hand is. Dat is de slogan die hoort bij de 112-Nederland Android app. Inmiddels hebben we binnen WorldAppz B.V. een broertje ontwikkeld voor iPad / iPhone en iPod, 112-NU. De app is vanaf 16 november beschikbaar Apple App Store.

De 112-NU app maakt gebruik van het pagernetwerk P2000 van de Nederlandse hulpdiensten (Brandweer, Ambulance, Politie en o.a. KNRM). P2000 is het pagernetwerk, waarop sms-achtige berichten worden geplaatst, het is onderdeel van het beruchte C2000-systeem.

Hoe werkt de app? Wordt er een hulpdienst opgeroepen voor jouw buurt, dan ontvang je een notificatie op je toestel met de melding samen met een kaartje, Google Streetview en alle andere informatie die beschikbaar is. Je kunt zelf 3 locaties opgeven waarvoor je notificaties wilt ontvangen. Met bijbehorende instellingen kun je onder andere een straal aangeven tot 20 km met stapjes van 1 km om deze locatie heen.

Met de app schudden we wellicht de gevestigde orde wakker. Alarmfase 1, de app die op de iPad een beetje in de buurt komt van de 112-NU-functionaliteit, kost maar liefst € 5,49. De 112-NU laat (beperkt) advertenties zien maar is verder geheel gratis!

Wij zijn trots. Het is een prachtige app geworden, maar oordeel zelf. Bijgevoegd een aantal screenshots.

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Reacties(1)

  1. Elektrik
    1249 days geleden

    komt de app 112.nu voor voor de iphone ??

Laat een reactie achter

Comment