Oct.19

BurgernetNL voor iPhone, iPod en iPad

ios_hero_smallGisteren was het dan zover. Na een reviewprocedure bij Apple van ongeveer 8 dagen was onze BurgernetNL app rijp voor de App Store. We hebben ons eerste schoorvoetende schreden op het iOS platform gezet.

Spannende tijden want voor het eerst een app lanceren op een onbekend platform is geen kattenpis zullen we maar zeggen. In eerste instantie ondervonden we ook wat problemen op onze server die de pushberichtgeving verzorgt. Rond 20:00 gisteravond functioneerde alles naar behoren.

Nog niet eens een paar uur na publicatie van de app was er al een review geschreven door de redactie van iPhoneClub. Een evenwichtige review waar wij wel wat aan hebben. Verbeterpunten zijn er altijd en zo’n review geeft daar in dit geval zeker de juiste handvaten aan. En natuurlijk helpt zo’n review ook goed mee om het aantal downloads een duw in de goede richting te geven. Zo negatief was de review overigens niet en we zijn er daarom ook wel tevreden mee. Zeker omdat het hier om ons eerste iOS app gaat.

Nee, we hebben zeker niet het gevoel dat de app al af is. De volgende versies zullen een aantal verbeteringen bevatten.

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment