Oct.16

Model View Controller: meer Model Controller dan View

ModelViewControllerDiagram2.svgSinds kort zijn we bij WorldAppz druk met Xamarin voor iOS, formerly known as Monotouch, kortom iOS apps bouwen met C#code zonder in te boeten op mogelijkheden en snelheid. Waar ik me al een tijdje over verbaas is dat in de meeste voorbeelden de gehele UI in code wordt geschreven inclusief de afhandelende logica.

Kortom de View wordt gedefinieerd in de Controller. Terwijl we juist met zijn allen hadden bedacht dat het scheiden van de drie zo’n mooi idee was. De designer werkt aan de View en de programmeurs doen de Controller en in samenwerking met de DBA wordt het Model in elkaar gesleuteld. …of mis ik iets?

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment