Jan.10

Assembly (DLL) naar broncode en obfuscation

Assembly naar broncode

Assembly naar broncode met de gratis .NET Reflector van Red Gate

Zou je graag eens een kijkje nemen in de code van een collegadeveloper maar heb je alleen de gecompileerde code? Red Gate heeft een prachtige tool waarmee zogenaamde code disassembler. Ofwel de tool, .NET reflector, bouwt assemblies terug naar sourcecode. Er is zowel een gratis als een betaalde versie beschikbaar.

Niet leuk?

Gebruik obfuscator software om je sourcecode zo onleesbaar te maken dat ook na disassembling onnavolgbare code onstaat. Een aantal pakketten die dit doen zijn o.a.:

 • CodeVeil
 • Dotfuscator
 • Deepsea
 • CryptoObfuscator
 • SmartAssembly
 • Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

  Over Ton Snoei

  Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

  Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

  Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

  Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

  Laat een reactie achter

  Comment