Feb.06

Silverlight Photo Editor

Free Photo Editor PEdit Na wat snuffelen aan versie Silverlight 1 een tijd geleden had ik deze materie even niet meer in beeld. Een interessante SDN sessie in december over RIA (Rich Internet Application) services ben ik vol goede moed weer eens in Silverlight gedoken. En ik moet zeggen… er is een hoop veranderd! Silverlight 3 is spannend en 4 is veelbelovend. Tijd voor een RIA appje dacht ik.

Aangezien Silverlight 3 beschikt over de WriteableBitmap en GDI+ me jaren geleden al mateloos intrigreerde kwam ik al gauw uit op een Online Photo Editor. Sinds 13 januari 2010 is het apparaatje live. Voor de geinteresseerde:

http://www.free-photo-editor.org

Je vindt op de homepage een overzicht van de actuele features. Ik moet zeggen, ik heb er echt lol in en hoop er een volwassen tool van te maken. Voorlopig ben ik er wel even zoet mee. Kijk ook op de Twitter pagina voor updates.

en… laat even weten wat je ervan vindt!

Tags:
Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment