Jun.29

Text-To-Speech en Speech Recognition met .NET

Microsoft Speech API 5.1Sinds .NET framework 3.0 is er de system.speech.dll beschikbaar. Hiermee is het mogelijk tekst naar spraak of spraak naar tekst (speech recognition) te vertalen. Hoe werkt het?

 • Maak een reference naar de system.speech.dll
 • Voer de volgende code uit:
 • Hartstikke simpel en leuk om eens mee te experimenteren. Download de Microsoft Speech API SDK

  Tags:
  Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

  Over Ton Snoei

  Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

  Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

  Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

  Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

  Laat een reactie achter

  Comment