Jul.04

Reporting Services de weg kwijt

Een paar weken geleden liep ik tegen het volgende probleem aan. Bij het opstarten van mijn Reporting Services web interface kreeg ik de volgende foutmelding:

SSRS.jpgIIS draaide als een zonnetje. Herstarten van IIS of SQL Server hielp geen zier. De RS configuration manager melde geen vreemde dingen. Het heractiveren van RS webfunctionaliteit hielp ook niets. Ga er maar aan staan. Er zijn Fora die deze issue melden, oplossing SQL Server verwijderen en opnieuw installeren. Hmmmm, dat is wel erg veel werk.

Uiteindelijk heb ik de inhoud van de Reporting Services webdirectory vergeleken met een andere server, en wat bleek. De directories C:Program FilesMicrosoft SQL ServerMSSQL.3Reporting ServicesReportServer kwamen niet overeen. Er waren 5 files verdwenen:

 • Catalog.sql
 • CatalogTempDB.sql
 • Global.asax!!!!
 • ModelGenerationRules.smgl
 • ReportExecution2005.asmx
 • Gotcha! Alle bestanden gekopieerd vanuit de goed functionerende server en draaien maar weer.

  Tja, hoe is dat mogelijk?? Dat het probleem vaker voorkomt lijdt geen twijfel.

  Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

  Over Ton Snoei

  Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

  Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

  Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

  Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

  Laat een reactie achter

  Comment