Jan.21

Zonbu – Deel II – Drivers en oplossen van problemen

In mijn vorige post had ik het over de Zonbu. Onlangs kwam ik het probleem tegen dat Windows XP op de Zonbu, als er geen monitor aan wordt gehangen, de monitor poort uitschakeld. Wat daar de oorzaak van is, is onduidelijk. Opnieuw opstarten helpt en de monitor reageert helemaal niet meer, de oplossing is na opnieuw opstarten een BIOS reset uitvoeren. Op deze pagina is te lezen hoe een BIOS reset kan worden uitgevoerd (zonder beeldscherm). Daarna doet het beeldscherm het weer.

Voor eigenaars van een Zonbu met WIFI (WLAN) kunnen hier de drivers worden gedownload. Het is aan te raden ook de VIA Falcon IDE driver te installeren. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat UDMA problemen met diverse flashkaartjes niet meer optreden. De Windows XP heeft op de Zonbu problemen met bijvoorbeeld de Sandisk Extreme III kaartjes zonder deze driver.

Tags:
Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment