Nov.09

Gratis SMS-en en bellen naar vaste nummers

sms.jpgEr zijn genoeg gratis diensten op internet beschikbaar waar mee naar mede-internetgebruikers kan worden gebeld. Het bellen naar vaste telefoonnummers is echter een ander verhaal. Een van die diensten is VoipBuster. Met VoipBuster kun je door middel van een zogenaamde SIP account via een softphone (software die m.b.v. een geluidskaart een telefoon simuleert) bellen naar vaste nummers. VoipBuster gaf in het verleden zelfs nummers uit aan gebruikers zodat je als gebruiker ook gebeld kon worden via een vast nummer. De dienst VoipBuster maakt onderdeel uit van een Duits bedrijf die onder diverse namen ongeveer dezelfde diensten aanbiedt met steeds verschillende voorwaarden. Bij de een is bellen naar vaste nummers aan een max. tijd verbonden bij een ander is dat onbeperkt, bij de volgende is het versturen van SMS gratis etc… De dienst die gratis SMS aanbiedt is VoipWise. Het mooie is dat deze dienst netjes kan worden geintegreerd in bijvoorbeeld een .NET applicatie. Via een http-get kunnen SMS-jes gratis worden verstuurd. Er is overigens wel een Fair Use Policy aan gekoppeld, het is niet duidelijk wat de policy in houdt.

De telefonieaccount van deze providers kan prima worden gebruikt in combinatie met een Asterisk server. Asterisk is een open source software PABX (private branch exchange) oftewel telefooncentrale. Installeer deze op een PC en je hebt een professionele bedrijfstelefooncentrale tot je beschikking met daarin volledig configureerbare belmenu’s (IVR), voicemail, queues, call recording etc… Lijkt het je leuk om daar eens mee te experimenteren dan kan ik je aanraden TrixBox (een voorgebakken Linux variant) eens te installeren op een oude pc of Virtuele Machine van VMWare of zelfs via de Virtual PC van Microsoft. Via de AGI interface van de Asterisk server kun je C# applicaties integreren in de PABX.

Wil je een vast SIP nummer zodat mensen je via het vaste net kunnen bellen met het netnummer van je eigen woonplaats kijk dan eens op http://www.budgetphone.nl. Voor € 10,- per jaar krijg je de beschikking over je eigen vaste nummer.

Tags:
Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment