Sep.11

Nederlandse tijd en datum opvragen op buitenlandse server

Begin_CEST_Transparent.pngStel je wilt de Nederlandse tijd en datum weergeven onafhankelijk van het systeem waar je software op draait. Onderstaande class “nlDateTime” biedt dan een oplossing. De code houd rekening met DST (Daylight Saving Time = zomertijd).

In feite wordt de door het systeem geretourneerde tijd eerst omgezet naar UTC (Universal Time Coordinated) ook wel GMT genaamd. Vervolgens wordt er vastgesteld of we in europese zomertijd of wintertijd leven. Zomertijd gaat in op de laatste zondag van maart. Wintertijd gaat in op de laatste zondag van oktober.

Tags:
Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment