Mar.27

Aan de slag met Visual Studio "Orcas" March 2007 CTP

De nieuwe versie van Visual Studio staat qua RTM (Release To Manufacturer) vooralsnog gepland tussen eind 2007 en begin 2008. Ik vondt het wel tijd worden om eens een kijkje te nemen in deze opvolger van de VS 2005. In dit artikeltje vindt je wat ervaringen met de installatie van de jongste CTP.

Op deze pagina kan Microsoft Pre-release Software Visual Studio Code Name “Orcas” – March 2007 Community Technology Preview (CTP) worden gedownload. Schrik niet het gaat om ongeveer 10Gb. Ik heb hiervoor Mozilla gebruikt met de DownThemAll plugin (onder IE was de dowloadsnelheid namelijk dramatisch laag +/- 40Kb/sec). De download bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Virtual PC (18Mb)
 • Base “Orcas” Image voor Virtual PC (1.2Gb)
 • “Orcas” March 2007 CTP Image voor Virtual PC (6Gb)
 • Reserveer op je systeem +/- 26Gb, dat betekent 8Gb voor de download en +/- 18Gb voor het extracted image. Daarnaast is het handig om toch wel op zijn minst 1Gb geheugen in je PC te hebben. Na extractie kan de March 2007 CTP image worden gestart met behulp van Virtual PC. De image is heel compleet en bevat o.a.:

 • Windows 2003 Server (OS)
 • SQL Server 2005
 • Visual Studio “Orcas” Team System met WinFX ondersteuning
 • Na het opstarten van Virtual PC kun je naar hartelust experimenteren met alle WinFX onderdelen en nieuwe C# 3.0 taalfeatures zoals LINQ.

  Volgende artikeltje wil ik een en ander vertellen over LINQ en DLINQ.

  Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

  Over Ton Snoei

  Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

  Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

  Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

  Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

  Laat een reactie achter

  Comment