Mar.25

LinkButton disable na click (dubbel opslaan voorkomen)

Bij het bouwen van ASP.NET applicaties een bekend fenomeen, je wilt na het opslaan van gegevens niet dat de gebruiker nogmaals op “opslaan” kan klikken om te verkomen dat er meerdere entries worden opgeslagen. Dit probleem kan voorkomen als de verbinding traag is of de server niet erg snel reageert. De oplossing: vul de OnClientClick property van de LinkButton met het volgende javascript:

this.disabled=true;this.onclick=function(){return false;}

this.disabled = true zorgt voor het disablen van de link. this.onclick=function(){return false} knoopt een event aan de button. Dit event retourneert bij de eerstvolgende click false en de click (save) wordt dan ook echt niet meer afgehandeld.

Wil je deze oplossing gebruiken schakel dan wel client-side script validatie uit (property: EnableClientScript) voor alle controls van het betrokken scherm.

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment