Mar.17

Visual Studio 2003 installeren na Visual Studio 2005

Onlangs had ik het probleem dat ik toch nog Visual Studio 2003 nodig had nadat Visual Studio 2005 al was geinstalleerd. Simpelweg VS 2003 CD in de drive en installeren werkt niet. Na het installeren van de prerequisites blijft de setup zeuren om de installatie van… je raadt het niet… de prerequisites.

De oplossing vond ik op het blog van Mark Fletcher. Het komt er op neer dat je de setup start vanaf de commandline. Dus:

 • Start Menu
 • Uitvoeren
 • “cmd”
 • Navigeer naar de CD-ROM/DVD drive (dus: [cddrive]:)
 • Navigeer naar de directory setup (dus: “cd setup”)
 • setup.exe /NO_BSLN_CHECK
 • Console1.JPG

  Nu wordt de prerequisites check overgeslagen en de setup zoals gewenst uitgevoerd.

  Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

  Over Ton Snoei

  Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

  Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

  Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

  Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

  Laat een reactie achter

  Comment