Jun.17

Microsoft SQL Server 2005 Everywhere Edition CTP

Microsoft heeft een de eerste CTP van SQL Server 2005 Everywhere uitgebracht. Een nieuw product in de familie. Voor mensen die bekend zijn met SQL Mobile, een vergelijkbaar product maar dan voor de Desktop. De SQL Server functionaliteit kan worden ge-embed in de desktop .NET software zonder dat daar (in tegenstelling tot bijv. SQL 2005 Express) een service voor hoeft te worden gestart.

Praktisch komt het er op neer dat Everywhere klaar voor gebruik is als er een een referentie is toegevoegd naar de SqlServerCe assembly en het SqlCeConnection object verwijst naar de gewenste .sdf database file. Omdat Everywhere gebaseerd is op SQL Mobile is de betrouwbaarheid van data gewaarborgd bij bijv. computeruitval. De runtime neemt ongeveer 1.7Mb in, dat is dus niet echt dramatisch te noemen. Het mooie is natuurlijk ook dat een bestaand applicatie op basis van Everywhere, gemakkelijk opgeschaald kan worden naar een zwaarder SQL Server product met minimale code aanpassingen.

Meer informatie
Microsoft SQL Server 2005 Everywhere
Steve Laskers blog

Deel dit Verhaal:
  • facebook
  • twitter
  • gplus

Over Ton Snoei

Een enthousiaste ontwikkelaar in de allerbreedste zin van het woord.

Het aansturen maar vooral coachen van mensen geeft me veel plezier en een leuke uitdaging. Ik houdt me graag bezig met het bouwen van software maar ook met alle anderen dingen die komen kijken bij het vak dat IT heet.

Met als achtergrond ontwikkelaar heb ik veel ervaring met C# .NET en alles wat daarbij komt kijken. Deze kennis komt nog regelmatig goed van pas. Mijn liefde voor ontwikkeling van software is nooit verdwenen en heb mij daarom in het afgelopen jaar meer verdiept in Java, Android, iOS/iPhone/iPad (Monotouch/Xamarin), PHP en Unity 3D development. Ik noem dat altijd maar: "Lego-spelen voor grote mensen" ;-)

Kortom van de grote lijnen naar projecten tot hands-on problem solven.

Laat een reactie achter

Comment